Tisdagspoesi

På en tisdag som denna kan det behövas lite poesi. Så, här kommer en dikt av Kerstin Thorvall.

Jag skulle vilja vara en pion

Jag skulle vilja vara en pion

målad av Van Gogh

en stor skär pion, som skamlöst öppnar sig

utan rädsla för morgondagen

och sönderfallet

med bruna smutsiga blad

som skräpar på gruset.

Screen Shot 2015-03-24 at 14.24.56

Pic source

 

Måndagspepp

Måndagar är inte mina bästa dagar just nu, och jag tänkte därför börja med en ny vana. Jag tänkte samla en liten lista varje måndag med saker och nyheter som gör mig glad eller som jag ser fram emot. Här är några saker som gör min måndag lite ljusare just idag:

1. Att det snart är påsk!

Om typ två veckor är det påsk, och det innebär lååånghelg. Det ska bli så härligt, och jag sitter redan och funderar på allt jag ska göra under ledigheten, och allt jag inte ska göra (läs stressa). Jag illustrerar min längtan efter påsken med en bild på söta hundvalpar i ett påskägg.

GLAD-PÅSK

Pic source

2. På lördag börjar tredje säsongen av Mr Selfridge!

Jag gillar verkligen TV-serien som skildrar livet för de anställda på varuhuset Selfridges i London i 1900-talets början. Är särskilt spänd på att se hur det ska gå för Agnes och Henri. De är mina favoriter. Säsong tre börjar på lördag kl. 21.00 i SVT1 och SVT Play.

Meet_the_staff_of_Mr_Selfridge

Pic source

3. Den här låten:

Lyssna på den så blir du lite gladare!

God Help the Girl

God-Help-the-Girl-005

Pic source

I torsdags såg jag God Help the Girl på BUFF (filmfestival för barn och unga) på biograf Spegeln i Malmö. Jag såg den tillsammans med min mamma och vi blev båda charmade av filmen. Den är skriven och regisserad av Stuart Murdoch (från det skotska bandet Belle and Sebastian) och filmen utspelas i Glasgow.

Filmen handlar om Eve, en ung tjej som rymmer från en ätstörningsklinik och bestämmer sig för att satsa på sin dröm om att bli musiker. Hon träffar James och Cassie och tillsammans bestämmer de sig för att starta ett popband.

God Help the Girl är en fantasifull, färgsprakande film som gör en glad. Musiken är härlig, kläderna är så fina och jag gillar verkligen karaktärerna. Filmen fångar den där vilsenheten och livslusten hos 20+ som jag kan känna igen mig så mycket i.

Titellåten går varm på Spotify i min mobil nu:

Looking och längtan till San Francisco

Jag ser andra säsongen av TV-serien Looking och jag är så fast. Gillar den väldigt mycket! Jag såg första säsongen förra året, och jag fastnade för den redan då men säsong två är absolut lite vassare. Karaktärerna känns mer nyanserade och jag sympatiserar så mycket med nästan alla karaktärer. Looking är en sådan TV-serie som jag skulle vilja vara en del av, jag känner att karaktärerna blir som kompisar som jag skulle vilja umgås med på riktigt. Dessutom utspelas serien i San Francisco och vi matas med drömmiga bilder av denna stad som jag längtar efter att åka till. Jag känner särskilt igen mig i karaktären Patrick, en ängslig, nervös själ som vill leva livet och hitta kärleken men det är alltid något som strular till sig för honom. Han är snäll och vill alla väl, och glömmer bort sig själv på vägen. Ett fint porträtt. Looking finns att se på HBO Nordic.

looking_s2

Picture source