Filmtips: Laggies

laggies_xlg

Laggies är en film från 2014 med bland andra Keira Knightley, Chloë Grace Moretz och Sam Rockwell i huvudrollerna. Känns som att denna filmen har gått ganska obemärkt förbi; jag tror inte ens att den gick upp på bio i Sverige. Men jag blev verkligen positivt överraskad när jag såg den!

Filmen handlar om Megan (Keira Knightley) som befinner sig i en 20+-kris och får panik när hennes pojkvän sen 10 år tillbaka friar till henne. Megan flyr fältet för en vecka och blir oväntat kompis med en yngre tjej, Annika, (Chloë Grace Moretz) som låter henne sova över i sitt hus. Annikas pappa Craig är en frånskild advokat som är lite småsur på allt möjligt. Men mellan Craig och Megan slår det gnistor, och det blir dags för Megan att ta ett beslut om vilket liv hon vill ha.

Jag gillar Keira Knightley och tycker att hon är en bra skådespelare. Även så i denna film. Hon har en väldigt påtaglig närvaro i alla scener. Sedan gillar jag även Sam Rockwell som den buttra Craig, och det är en fin kemi mellan honom och Keira Knightley.

Bra balans mellan humor och allvar och jag tyckte verkligen om skildringen av Megans ålderskris. Hur filmen skildrar känslan av att bara flyta medan alla andra verkar veta vad de vill. Också ett plus för skildringen av Megan och Annikas vänskap. Ovanligt med en film som skildrar vänskap över åldersbarriärerna.

Filmen utspelas i och kring Seattle och jag har kommit fram till att jag uppskattar väldigt mycket när filmer låter staden eller miljön den utspelas i bli till ytterligare en karaktär i berättelsen.

Mysig söndagsfilm allt som allt!

o-LAGGIES-facebook