Downton Abbey

down_3

Tramsbild (såhär ser de verkligen inte ut i serien)

Så, jag håller på att se om hela serien Downton Abbey. Det började med att jag bara tänkte se första säsongen eftersom jag inte hade sett den tidigare, började kolla under säsong 2, men sedan kunde jag inte sluta. Nu är jag inne på fjärde säsongen, och jag måste säga att jag uppskattar serien mycket mer nu när jag ser om den för andra gången. Det är något beroendeframkallande med detta hushåll i norra England. Jag måste bara fortsätta titta, fast jag vet hur det går!

Tidigare har jag haft svårt för Mary som karaktär men nu gillar jag henne mer. Hon är dryg och en översittare emellanåt, men hon har ändå mycket girl power. Det finns en del saker jag stör mig på i serien och jag vet att klass-skildringen är problematisk eftersom den verkar förespråka att behålla de existerande strukturerna. Men så länge jag är medveten om detta känner jag ändå att jag kan gripas av serien, utan att bli allt för indoktrinerad.

Nästa säsong blir den sista och jag tror att det är bra. Det går inte att dra ut på en sån här serie i evighet, till slut håller den inte längre.

Avslutar med ett klassiskt citat från Violet Crawley: ”Stop whining and find something to do.”

dowager-countess-of-grantham

2 thoughts on “Downton Abbey

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *